vrijdag 26 augustus 2011

Bijzondere hobby: bowlen

Voetbal, hockey of dansen: typisch en het behoort tot de dagelijkse sleur. Een triatlon lopen, planking en strontvliegen verzamelen: opmerkelijk en je trekt er makkelijk volle zalen mee. In de rubriek ‘bijzondere hobby’s’ komen jongeren aan het woord met een bijzondere hobby. Des te ongewoner, des te beter!

Deze keer…
Naam: Jonathan Visser
Leeftijd: 19
Hobby: Bowling1. Bowling is toch een sport voor oude mannetjes. Hoe zit dat?
Jonathan: “Nee, dat is eigenlijk niet zo. Bij de recreanten zie je ook mensen van verschillende leeftijden én dat is bij wedstrijden niet anders. Ik zit nu in een team met onder andere een echtpaar. Dat zijn niet mijn leeftijdsgenoten, maar komend seizoen ga ik wel met leeftijdsgenootjes in een team spelen.”

2. Wat is er zo leuk aan bowlen?
Jonathan: “Het is gewoon erg ontspannend en ook gezellig. Het spel zelf vind ik erg leuk. Toen ik klein was ging ik wel eens bowlen op verjaardagsfeestjes. Dat vond ik erg leuk om te doen. Ik zat toen op voetbal, maar daar was ik eigenlijk wel klaar mee, dus toen ben ik maar overgestapt naar bowlen. Ik vind het nog steeds erg leuk. Ik ben niet echt bezig om bij de top te komen, maar merk wel dat ik steeds iets beter word!”

3. Hoe vaak train je?
Jonathan: “Ik train nu één keer per week op zaterdagochtend, want dan is het goedkoop bowlen en op woensdagavond spelen we  een competitie. Een trainer of les nemen is erg duur en daarom doen wij het gewoon zelf.”

4. Is het een zware sport?
Jonathan: “Nee helemaal niet. Je hebt verschillende zwaarte in de ballen. Als de bal eenmaal om je vingers past is het eigenlijk geen probleem. Als je met een lichtere bal de kegels wil raken, kaatst de bal eerder weg. Met een zwaardere bal rolt de bal er eerder doorheen dus het is niet alleen een verschil in zwaarte, maar ook in effect.”

5. Zijn er nog andere technieken die je kan toepassen?
Jonathan: “Je kan bijvoorbeeld onderhands en bovenhands de bal gooien. Met een onderhandse worp kun je meer effect creëren en dat doe ik. Terwijl je met een onderhandse worp meer kans hebt op een strike!”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten